sadshart bouwprojectVorige week is er een belangrijke mijlpaal in de hoogbouw van de 70 LUX woontoren aan de Luxemburglaan in de planning behaald. Dit door nog voor de bouwvakvakantie de (toren)kraanpoer van 150m³ te storten in Zoetermeer.

Een zogenaamde kraanpoer zorgt ervoor dat een torenkraan stabiel geplaatst kan worden op een bouwplaats. De kraanpoer verdeelt de belasting van de kraan over een groter oppervlak en zorgt dat er stabiel en veilig gewerkt kan worden met de kraan. Een kraanpoer is een soort betonnen platform. Als de kraan niet meer nodig is op de bouwplaats, wordt de kraanpoer weer gesloopt.

Het project bestaat uit 134 koop- en/of huurwoningen, een inpandige parkeergarage met 97 parkeerplaatsen, externe bergingen en stallingsruimte voor fietsen en scooters. Op de begane grond komen drie commerciële ruimten geschikt voor retailers en eetgelegenheden, kantoor, zorg en andere kleinbedrijven. 70LUX is het eerste project wat in het kader van de ‘gemeentelijke versnellingsagenda’ wordt gerealiseerd en moet volgens de bouwer een eigentijdse eyecatcher zijn die op die plek voor een geheel nieuwe leefomgeving met internationale allure zorgt.

Het statige en chique 70 meter hoge gebouw gaat de entree naar het Stadshart markeren. Naast de imposante uitstraling van het gebouwsadshart bouwproject3 zijn duurzaamheid en energiezuinig wonen belangrijke thema’s van het ontwerp. Onder andere worden op de daken zonnepanelen aangebracht en worden de appartementen voorzien van driedubbele beglazing en een warmtepomp.

Direct na de bouwvakantie zal er worden gestart met het opbouwen van de torenkraan en zal er een vervolg worden gemaakt met de betonnen onderbouw.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-