eiland3 copyVooruitlopende op de start van de bouw van Cadenza 2 (60 jongerenwoningen en 161 appartementen met parkeergarage) is het milieu-eiland aan de Italiëlaan recentelijk al tijdelijk verplaatst.

Zodra het bouwproject klaar is, wordt het eiland weer teruggeplaatst, maar hetduurt nog wel 2 tot 3 jaar voordat alles is afgerond. In de tussentijd kunnen de buurtbewoners hun afval op een tijdelijke locatie aanbieden. Op de foto is dat met kleurlijnen aangegeven.

De blauwe lijn is de verplaatsing van de vuilcontainers. De rode lijn is de verplaatsing van de milieucontainers. De gele lijn is de tijdelijke bovengrondse milieulocatie.

Kappen van bomen

Daarnaast is de bouwplaats van Cadenza 2 te klein om de hijskranen op het terrein zelf te plaatsen. Daarom moeten de hijskranen in het openbare gebied van de Italiëlaan staan. Helaas betekent dit dat er 3 bomen naast het Casa Italia gebouw moeten worden gekapt. De burgemeester en wethouders hebben 26 juli de vergunning om de bomen te mogen kappen verleend. De bomen worden pas gekapt als de omgevingsvergunning voor de bouw onherroepelijk is. Na de bouw van Cadenza 2 komen er zes nieuwe bomen terug langs de Italiëlaan Het is nog niet bekend welke boomsoort terug wordt geplaatst, dat wordt later bepaald.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-