20230708 40002

Wethouder Iedema opent het nieuwe stadspark(je)

Het Gat in de Markt is opgevuld met een ontmoetingsplek, stadsparkje en natuurspeeltuin voor de kinderen. Op het openingsfeest konden omwonenden en alle andere geïnteresseerden een kijkje nemen in het nieuw ingerichte parkje.

 20230708 40006  20230708 40010


Wethouder Jan Iedema opende het Gat in de Markt, ‘bij gebrek aan officiële naam zullen we het voorlopig maar zo blijven noemen’, met een korte speech en een djembé workshop voor alle aanwezigen. Iedema: “Ik ben blij dat het geen statisch ontwerp is, maar er moet ook wat te doen zijn, zoals vandaag de workshop djembé en de Boekfiets voor de kinderen. Dit is ook een plek voor initiatieven en om ontmoeting te organiseren.”
Ook raadslid Suzanne Bout, die de motie indiende om op deze plek iets leuks te maken voor de bewoners, was bij de opening aanwezig. “Samen met bewoners hebben we hier iets heel moois van gemaakt. Tot er hier gebouwd gaat worden, kunnen zij er gebruik van maken.”
Het parkje op de plek van Markt 10 is nog niet helemaal af, alle grote elementen, bankjes en speelobjecten zijn geplaatst, maar de beplanting moet nog komen. Het is nu te warm om de bomen te planten en het gras dat al ingezaaid is, wil ook nog niet groeien door de warmte en droogte. In oktober wordt het gras opnieuw ingezaaid en de bomen geplant. Uit alle ideeën van inwoners is de keuze gevallen op een klimmuur voor kinderen, een crossbaantje en natuurspelen. Ook staat er een tafeltennistafel in het midden van het pleintje en zijn er bankjes geplaatst.

 20230708 40020  20230708 40025
Kunstenaar Hans Muller bij het kunstwerk Initiatiefnemers en ontwikkelaars van het Gat in de Markt



Een blikvanger in het Gat in de Markt park is het kunstwerk ‘De koe van Beaufort’, van kunstenaar Hans Muller. Tien windzakken met koeienprint waaien op palen met de wind mee. De kunstenaar was ook aanwezig bij de opening en vertelde dat dit kunstwerk al eerder op de Floriade van 1992 had gestaan. Het kunstwerk, dat altijd in beweging is, symboliseert verandering. Dat was toen zo, op de Floriade, waar na de tentoonstelling een stadswijk gebouwd werd, maar hier op de Markt net zo.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-