hagaziekenhuis copy copy copy copy copy copy1200 bevallingen per jaar, maar straks geen afdeling Verloskunde meer in Zoetermeer? Linda Bregman, oud-directeur en oprichtster van PKZ Kraamzorg, startte een petitie om aan te bieden aan de zorgverzekeraars en te voorkomen dat verloskunde verdwijnt uit Zoetermeer. 

Onderzoek naar geboortezorg elders in regio

Met de fusie van Het LangeLand Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis is de discussie over wel of geen afdeling Verloskunde in Zoetermeer weer opgelaaid en lijkt deze vrijwel zeker te verdwijnen, volgens Linda Bregman. Het HagaZiekenhuis onderzoekt of de geboortezorg elders in de regio kan worden ondergebracht en in de plannen voor de nieuwbouw van het ziekenhuis is geen afdeling Verloskunde meegenomen. Diverse instanties, huisartsen en het Verloskundig Samenwerkingsverband VSV) maken zich al geruime tijd zorgen over de geboortezorg in Zoetermeer.

Petitie

Linda Bregman heeft de noodklok geluid en is een petitie gestart: ‘Behoud Verloskunde in Zoetermeer’ die donderdag 22 juni online is gekomen op petities.nl. “De inwoners van Zoetermeer moeten zich laten horen en het is belangrijk dat heel veel inwoners de petitie gaan steunen. Bij voldoende steun wordt hopelijk de afdeling Verloskunde voor Zoetermeer behouden”, zegt Linda. Zij heeft 28 jaar in de geboortezorg van Zoetermeer gewerkt en is nog steeds werkzaam als verpleegkundige.

“Bij het sluiten van de Verloskunde in Zoetermeer is snelle bereikbaarheid en beschikbaarheid van Verloskundige zorg niet meer gegarandeerd. Laatst deed zich al een situatie door waarbij een zwangere vrouw werd doorverwezen. Zij deed er in de nacht al ruim een uur over om op de verloskunde afdeling in Den Haag te komen. Het ging maar net goed en het is net geen ‘bermbaby’ geworden”, aldus Linda.  Linda geeft ook nog aan dat als de afdeling Verloskunde verdwijnt het nog maar de vraag is of de afdeling kindergeneeskunde in Zoetermeer blijft. Onvoorstelbaar in een stad die door wil groeien naar 150.000 inwoners.

 

Ook u kunt de petitie ondertekenen

U kunt de petitie ondertekenen via de website van petities.nl. Linda gaat ook nog de huisartsen vragen om een QR-code neer te leggen zodat je ook op die manier de petitie kan tekenen en verwacht dat veel Zoetermeerders wakker geschud gaan worden en de petitie gaan ondertekenen. "In elk geval gaan veel mensen mij helpen met het 'ophalen' van de handtekeningen", rond Linda af.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-