Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Gezond verstand begint bij gezond gebit.

 

tandenborstel kindWat een verrassing te lezen dat Zoetermeer sinds kort een Baby Kate erbij heeft. Met dank aan de wethouder van dienst. Zij overhandigde de moeder van Kate een tandje en niet zomaar een tandje, nee, nee, het eerste tandje. Gelukkig voor Kate een symbolisch tandje. Want je weet het maar nooit met die politieke campagnes van tegenwoordig. Voordat je het weet is het advies een tandje bijzetten, werkelijkheid. Enfin, de bedoeling is dat er aandacht komt voor de bijtertjes van jonge kinderen en liefst al zo vroeg mogelijk. Nu zijn baby’s van nature gewend een grote mond op te zetten wanneer het de opvoeders (m\v\e.a.) vooral niet uitkomt dus controle op de eerste verschijnselen van tandwildgroei is snel gemaakt. En als ik het goed begrijp, laat ze vooral nog even honger of pijn lijden zodat men nog snel even met een door Ouders van nu en het maandblad Psychologie goedgekeurde tandenborstel voorzien van klinisch bewezen fitnessloos versterkend, fluoriserende, Nano vrije tandpasta over het pas verschenen witte natuurverschijnsel kan halen. Dat allemaal zonder cursus kindvriendelijk handelen, maar wel met gratis deskundig advies. En nu nog leren de baby mond te laten spoelen. Misschien een taak voor het onderwijs?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-