Afgelopen weekend werd op het Nicolaasplein in Zoetermeer het allereerste Zoetermeerse Bierfestival georganiseerd. Onder tropische temperaturen kon genoten worden van verschillende speciaal bieren van vijf Zoetermeerse Brouwers en twee Rijswijkse. Bij elkaar zo’n 28 verschillende biertjes.

Goed doel

De organisatie was in handen van de Lionsclub De Meerbloem, de Zoetermeerse Brouwerij en Patat & More. De vele vrijwilligers en een groot aantal sponsoren maakten het mogelijk om dit eerste bierfestival te organiseren in Zoetermeer. Naast bier was er food, muziek en diverse verlotingen met leuke prijzen die enthousiast werden ontvangen. De opbrengst van het festival was voor een goed doel namelijk de ‘Stichting Iedereen een Maaltijd’.

 17 06 2023 Bierfestival logo 17 copy  17 06 2023 Bierfestival logo 24  wim blansjaar copy

 

foto esther zbf4Om 14:00 uur gingen de deuren openen en ging de muziek van DJ Roberto aan. Al gauw liep het festivalterrein vol met bierliefhebbers die enthousiast luisterden naar de openingswoorden van de wethouders Jan Iedema en Wim Blansjaar. “Zoetermeer was acht jaar geleden een stad zonder bier en telt nu zes brouwerijen. Hoog tijd voor een eigen festival”, geeft wethouder Jan Iedema aan. “Wat mooi om al die eigen brouwers bij elkaar te zien met zo’n geweldig aanbod”.  Het bleef de hele dag gezellig druk op het terrein waar op het drukste moment toch ruim 400 man binnen waren, die gezellig een feestje vierden. De vele bezoekers lieten na afloop weten dat het een geslaagd feest was en in deze vorm zeker voor herhaling vatbaar. We komen zeker volgend jaar weer terug was een veelgehoorde opmerkingen bij vertrek.

"Een perfecte organisatie op een perfecte dag. Dit ‘smaakt’ zeker naar een vervolg", merkten de organisatoren na afloop op.

Foto’s: Theo van Houdt

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-