6S7A0794De 112 Dag trok zaterdag duizenden mensen naar het parkeerterrein bij Silverdome. Vooral veel families met kinderen, die zich uitstekend vermaakten. “De 112 Dag is net zo leuk als een pretpark”, aldus een ouder, “maar dan wel een heel stuk goedkoper!”

 6S7A0869  DSC 5304


20230610 39595Kinderen mochten dan ook overal aan mee doen, op zitten, aan de voertuigen komen en alles vragen op de 112 Dag. Bij het blussen van een brandje met een echte brandweerspuit stond de hele dag een rij en de motoren waar kinderen op mochten zitten bleven ook nooit lang onbezet.
Voor de ouders was er, naast het genieten van het kijken naar hun kinderen, ook veel informatie. Zo informeerde de brandweer mensen over brandveiligheid in huis en gaven ook de andere hulpverleners tips. Op de 112 Dag waren natuurlijk politie, brandweer en ambulance present, maar ook de Zoetermeerse Reddingsbrigade, Ambulancezorg, het Rode Kruis en de Buurtpreventieteams Wijk en Agent Samen.
In demonstraties lieten zij zien hoe hulpdiensten samenwerken bij een ernstig verkeersongeluk of hoe de politie een verdachte aanhoudt.

Foto's: Rianne Veeninga en Theo van Houdt

-advertenties-

-goede doel-