Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Flexibele houding.

flexwoningFlexwoningen, een hedendaags fenomeen om een crisis aan te pakken. Dus... Ho even…Ja maar… Luister… Overal om ons heen zijn er ellenlang durende procedures door dichtgetimmerde dus geblindeerde regelgeving. En niet te vergeten de bezwaarprocedures. Red de bilkever, de uitgezette cavia, de buikvlinder, de droogstoppel, de laagvliegmus, de hoogvliegvlieg, de muggenziftvanghavik of het hangjongvarken. Al dan niet gebruikt om de toegeëigende parkeerplaats voor de deur veilig te stellen, het vergezicht vanuit de woonkeuken in stand te houden, de toegankelijkheid voor de stalkende schoonmoeder te borgen of toch echt maatschappelijke betrokkenheid. Het is al jaren bekend dat dergelijke al dan niet terecht aan de lijn houdende snuiverij is te voorkomen door de lokale weerstand te betrekken in de besluitvorming.
Als de windmolen in de achtertuin plotseling geld oplevert voor de eigen portemonnee blijkt de woonkeuken toch niet zoveel gebruikt te worden. Het is dan ook verbazingwekkend dat het verantwoordelijk bestuur in Zoetermeer zonder overleg bepaalt waar flexwoningen (kunnen) komen.
Bestaat er een bezwaarschrift tegen de inzet van onbekwaam bestuur? Laat ook maar, ga ik toch niet winnen. Het is een beschermd soort.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-