70lux
start 70luxWethouder Jan Iedema heeft woensdag 7 juni de eerste paal geslagen voor de bouw van de woontoren 70LUX. Het project 70LUX bevindt zich op de hoek van de Luxemburglaan en de Berlijnstraat in het Centrum van Zoetermeer.


Op deze plek stond een leegstaand kantoorpand, dat in de afgelopen maanden is afgebroken. Het project bestaat uit 134 zeer energiezuinige appartementen in verschillende omvang, een inpandige parkeergarage voor 97 plekken, ruime fietsenstalling en commerciƫle ruimten aan de straat.

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan het bouwen van een levendige en aantrekkelijke binnenstad waar men kan winkelen, werken, verblijven en prettig kan wonen. 70LUX is het eerste project dat nu concreet uitgevoerd gaat worden. Het project is ontwikkeld door De Maese Woningen, Beleggingsfonds CER III gaat de 134 woningen en commerciƫle ruimten verhuren. Bouwbedrijf STATON Bouw uit Werken dam is de hoofdaannemer die verantwoordelijk is voor de realisatie van 70LUX.

Het zeer duurzame project (BENG) is ontworpen door architectenbureau DAL Architecten uit Capelle aan den IJssel. De oplevering van het project staat gepland voor begin 2025.

Foto's: De Maese Woningen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-