zoetermeer zwembad van tuyllpark bouw

Het zwembad in aanbouw schiet al aardig op

  daktuin-stadhuisZoetermeer viert dit jaar de landelijke Dag van de Architectuur op 17 juni. Het zwembad in aanbouw in het Van Tuyllpark geeft deze dag rondleidingen aan bezoekers zodat je zelf kan zien waar je volgend jaar lekker kan gaan zwemmen, maar er zijn nog meer activiteiten deze dag.

Het thema van de Dag van de Architectuur is Toegankelijk Zoetermeer. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de manier waarop iedereen gebouwen goed kan gebruiken. Er zijn activiteiten die speciaal toegankelijk zijn gemaakt voor slechthorenden en slechtzienden.

 

Programma Dag van de Architectuur Zoetermeer

Men kan een kijkje nemen in het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark dat in aanbouw is. De architect van Venhoeven CS architecture + urbanism geeft rondleidingen en vertelt dat het zwembad is ontworpen als een energieneutraal houten paviljoen. Er is in het ontwerp veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het gebouw, zodat straks alle inwoners van Zoetermeer hier kunnen zwemmen. Zo is er bijvoorbeeld een speciale ruimte voor hulphonden.
Tijdens een wandeling door het Dorp en Palenstein wordt verteld hoe in korte tijd een hele nieuwe stad werd gebouwd rondom het oude dorp. Het verhaal van de architectuurgids wordt vertaald door een tolk gebarentaal.
De bijzondere stadsmaquette is op de Dag van de Architectuur niet alleen te zien, mensen die slechtziend zijn kunnen ook delen van de maquette in de hand nemen en zo de structuur en het verhaal van Zoetermeer beleven.
De vele daken in het stadscentrum zijn nog niet toegankelijk, maar daar komt verandering in als het aan het dakenteam van de gemeente Zoetermeer ligt. Want er is op daken veel meer mogelijk dan grind alleen. Groen, water of zelfs werkplekken. Zij maakten een groen dak op het Stadhuis Forum. Dit voorbeeld dak is toegankelijk op de Dag van de Architectuur.

Voor de meeste activiteiten is aanmelden noodzakelijk.
Het volledige programma staat op de website www.ArchitectuurPuntZoetermeer.nl 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-