Onderwijs in de natuurLeerlingen van IKC de Waterlelie verzorgen samen met de naastgelegen basisschool in de wijk het Tiny Forest in het Floriadepark in Rokkeveen. Gedurende het jaar zijn verschillende groepen van de basisscholen aan de beurt om het kleine bos te onderhouden en de natuur aldaar te beleven.

 

De boompjes zijn aangelegd door leerlingen van de basisscholen. Het moet een fijne plek waar ook lessen gegeven kunnen worden. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van zwerfvuil en het in bedwang houden van het onkruid.
De kleuters van IKC de Waterlelie gingen met hesje, handschoen en vuilknijper naar het Tiny Forest. Gelukkig was er geen zwerfvuil te bekennen. De juf las een verhaal voor en de kinderen zaten in de zon op de boomstammetjes te luisteren. Er werd door de kleuters een plattegrond van het bos getekend en aan een creatieve opdracht gewerkt. De kinderen genoten en enkele ouders kwamen gezellig langs om te kijken wat zij aan het doen waren. De kleuters gaan zeker nog eens terug voor een andere les in de natuur.

Tekst: L. Galle
Foto: R. Paping

-advertenties-

-goede doel-