Culinair Zoetermeer heeft dit jaar meer Zoetermeerse deelnemers dan ooit. De horeca is met 7 deelnemende restaurants vertegenwoordigd, drankjes worden verzorgd door Zoetermeerse brouwers. Nieuw tijdens deze editie, georganiseerd door Timeless events, is de samenwerking met Double caring kinderopvang.

Dit jaar richt de organisatie zich nog meer op uitbreiding, vernieuwing en verrassende elementen. Niet alleen op de Markt, maar ook op het Dobbe eiland waar ze zich meer willen gaan richten op kinderen en gezinnen. Het eiland wordt gevuld met to go aanbieders, het nationale videogame museum dat activiteiten aanbiedt en de kinderopvang.

 

Even samen genieten terwijl de kinderen spelen

De samenwerking met Double caring kinderopvang is deze editie nieuw. “Wij willen ouders en/of verzorgers de kans bieden om even alleenA8941534 C40E 410E B78E 9DA038676111 te eten, een drankje te doen, terwijl de kinderen onder toeziend oog van een professionele opvang, culinaire activiteiten doen." Double caring vangt tijdens Culinair kinderen op van 1 tot 10 jaar. Tegen een kleine vergoeding passen zij 2 uurtjes op, vertelt Raymon Kuipers, mede-directeur van Timeless Events enthousiast.

Net als bij de vorige editie wordt er samengewerkt met het Nationaal Videogame museum om een leuk aanbod voor kinderen neer te zetten. Jeffrey: ”Dit jaar werken wij weer samen met het Nationaal Videogame museum, waarbij er meer ruimte komt voor het museum op het Dobbe eiland. Naast activiteiten heeft het museum ook verschillende arcadekasten waar kinderen spelletjes kunnen spelen."

Centraal terras omringd door Zoetermeerse ondernemers 

2D870C78 A250 4D23 AAE9 B5962DCDF511Culinair Zoetermeer blijft in grote lijnen hetzelfde, maar dan in een vernieuwd jasje en met meer Zoetermeerse ondernemers. Ondanks de klap die de horeca heeft gekregen door corona doen er zeven restaurants mee: Hudson, Saputra, 1892 Eten & Drinken, El Pueblo, Barista, Puurr aan de Dobbe en ROC Mondriaan. Zij vormen gezamenlijk een horecaplein rondom een groot terras. De gedachte achter dit concept is dat iedereen een gerecht kan halen bij zijn favoriete horecaondernemer en samen kan eten met het gezin, vrienden of collega’s op het terras. Naast deze deelnemende restaurants kun je ook genieten van lokaal gebrouwen drankjes. Geusz en de Zoetermeerse brouwerij Roem bieden beide hun special bieren aan. Meleo Spirits, een Zoetermeers bedrijf opgezet door een Zoetermeerse vriendengroep, schenkt tijdens Culinair naast hun prijswinnende Limoncello ook een mandarinello en een fresanello. 

De toegang van Culinair blijft gratis. In overleg met de deelnemende ondernemers wordt er een betaalbaar gevarieerd aanbod gecreëerd. Culinair vindt plaats op de Markt van 30 juni t/m 2 juli. Meer informatie over deelnemende partijen, activiteiten, kinderopvang vind je op https://www.facebook.com/culinairzoetermeer

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-