peuter4daagse zoetermeerMet de Avondvierdaagse kun je al jong beginnen. Want de peuters van de Zoetermeerse Speeltaalhuizen wandelden ook een vierdaagse. Gewoon een rondje om de locatie, in de buurt of op het speelplein. Samen met de pedagogisch medewerkers.


Het stimuleren van bewegen kan al heel vroeg, vinden ze bij gro-up. Geen kilometers, maar een rondje van ongeveer 500 meter. Niets hoeft, alles mag. Met als beloning een zelfgemaakte medaille. “Is het nu al voorbij?” vroeg Elin (3 jaar) na vier dagen wandelen. “De dagen zijn voorbij gevlogen”, vertelt Kim, pedagogisch medewerker bij Speeltaalhuis Het Houtsnipnest. “Echt zo leuk om dit met onze peuters te doen. Iedere dag liepen we een ander rondje. Soms duurde het iets langer, want dan zagen we mooie bloemen of moesten we nog even van de glijbaan. Maar de sportiviteit was er vanaf te zien. De kinderen zijn donderdag allemaal trots met de medaille naar huis gegaan.”

 

avond4daagse zoetermeerDe kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) en KIDSclubs liepen de volle 5 of 10 kilometer. Iedere dag langs een van de kinderopvanglocaties van gro-up. Om af te sluiten met leuke activiteiten op de Markt. “Wij zijn zo trots op al onze kinderen”, zegt Yvonne. “Lachende, blije gezichtjes. Veel zingen en gezelligheid onderweg. Met elkaar in beweging! Dat is ook wat wij belangrijk vinden bij gro-up.”

 

Sportief en bewegen

Waarom vindt gro-up het belangrijk dat kinderen bewegen? “Hoe meer je beweegt, hoe gezonder je leefstijl”, antwoordt Yvonne. “En hoe jonger je dat aanleert, hoe makkelijker je blijft bewegen. Daarom hopen we dat kinderen en ouders door de Avond4Daagse de smaak te pakken krijgen en zelf ook vaker gaan wandelen. Wat we in ieder geval merken is dat bijna alle kinderen naarmate ze ouder worden de overstap maken van de 5 naar de 10 kilometer per avond. Dat is mooi om te zien, want het bewijst dat de kinderen het echt leuk vinden om mee te doen.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-