zonnepark roeleveenseweg
De gemeenteraad moet binnenkort beslissen over de omgevingsvergunning voor een zonnepark aan de
Roeleveenseweg. De gemeente wil in 2030 149 GWh aan duurzame energie op te wekken, dit kan met bijvoorbeeld de bestaande windmolens in Lansinghage, maar vooral door veel zonnepanelen.

zonnepark roeleveenseweg kaartDe locatie aan de Roeleveenseweg ligt aan de rand van de gemeentegrens, tussen de A12 en het treinspoor. Het zonnepark zal blijven staan voor een periode van 25 jaar, met zonnepanelen van ca. 1,5 m hoog.
Het bestemmingsplan dat nu geldt, staat aan de Roeleveenseweg geen zonneveld toe. Om hier zonnepanelen te plaatsen is dus een afwijking van het bestemmingsplan nodig. Het college kan een omgevingsvergunning geven voor het zonnepaneel, maar heeft daarvoor wel een Verklaring van geen bedenkingen van de raad nodig.


Ontwikkelaar Sunvest heeft een ruimtelijke onderbouwing geschreven en denkt dat het zonnepark economisch en maatschappelijk haalbaar is.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-