ZA Rondje Meerpolder 7De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6) kozen op Hemelvaartsdag voor een Rondje Meerpolder.

De bedrijven aan de Meerpolderdijk en de Meer- en Geerweg openden de deuren voor iedereen die wilde weten wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt bij hun bedrijf. Een mooie dag om op de fiets te stappen en te ontdekken wat er nu eigenlijk allemaal te vinden is aan mooie boerenbedrijven rondom huis.

 ZA Rondje Meerpolder 1  ZA Rondje Meerpolder 3We begonnen bij Zorgboerderij Swaenesteyn, hier zouden de kinderen de hele dag wel willen blijven. Een prachtig, modern bedrijf met een speeltuin en alpaca’s. Ze hebben ook een aantal paarden en pony’s. Er wonen daar twee pony’s waarvan de ene Anna heet en de andere Sophia, het was begrijpelijk dat onze Anna-Sofia daar wel wilde blijven wonen. We hebben een mooi gesprek gehad met een van de leraressen van deze bijzondere en geweldige school.

Bij J. Glijnis B.V. was het een groot feest, alle tractoren waren opgepoetst en er was een grote zandbak waarin twee graafmachines voor kinderen stonden. De jonge ‘boeren’ hielpen de kinderen heel lief met uitleg over de graafmachine en het gebruik er van, het was dus ook nog leerzaam. Hoe lang de rij ook was, ze namen voor elk kind alle tijd. De Dames van Akkerlust verkochten lekkere ijsjes, die we wel even hebben geproefd natuurlijk.

 ZA Rondje Meerpolder 4  ZA Rondje Meerpolder 6


VOF Stal de Groene Meer verzorgde een show met uitleg over het rijden op een paard als een echte ridder en de kinderen konden een hoefijzer versieren. Ze hebben daar meerdere ruime rijbakken en heel veel paarden, maar we bleven hangen bij de fjord en haar baby want wat is nu schattiger dan een veulen?

Net buiten Zoetermeer bezochten we de hobbyboerderij van K. de Jong. Er waren twee meiden die er een standje neer hadden gezet met handgemaakte ringen en armbandjes, beide kinderen hebben iets moois uitgekozen. De kinderen konden ook een ritje doen op een groot paard, dat moest natuurlijk wel gebeuren.

De buren Bloementuin Bloem&Meer is wel echt een onontdekt pareltje tussen het boerenleven langs deze route. Hier worden prachtige plantjes op een eerlijke manier gekweekt en tussen de bomen is een soort verdwaalpad gecreëerd. We hebben twee plantjes uitgezocht om mee te nemen! Op deze plek kun je ook gewoon tot rust komen. De tuin ligt een stukje vanaf de weg waardoor je je echt in een paradijs waant.

Eigenlijk waren we te laat van huis weggegaan om overal op ons gemak rond te kijken. De dag begon om 10:00 uur en we zijn om 11:00 uur gaan fietsen, daarom moesten we Boerderij Berg en Spruit Melkveehouderij overslaan, al zag het er vanaf een afstand erg gezellig uit met zelfs een springkussen. Overal hadden ze hun uiterste best gedaan om de bezoekers het naar hun zin te maken, het was ook prachtig weer en de mensen waren vrolijk. Het belangrijkste doel voor Erwin was een hamburger van Slagerij Reas bij Vleesveebedrijf Het Groene Hart, maar we waren te laat. Logisch want het was al zowat 16:00 uur, de tijd dat de dag eigenlijk ten einde zou zijn.

Gelukkig bakte de Poffertjestuin nog wel poffertjes want we hadden wel trek gekregen van al dat fietsen. Sepp heeft nog gespeeld in de mooie tuin en ik ben eindelijk een keertje in de tipi-tent geweest die daar altijd staat te pronken. De Poffertjestuin en Gewoon Leuk Natuurlijk zijn onderdeel van het bedrijf Zoetermeerse Zuivel. Tijdens het poffertjes bakken heb ik nog even met organisatrice Eveline staan praten over deze dag en mijn bevindingen. Zij en haar buren hebben een prachtige dag gecreëerd voor de mensen uit de omgeving, het leek wel of ze zelfs het weer besteld hadden na alle dagen vol regen.

 ZA Rondje Meerpolder 8  ZA Rondje Meerpolder 5Sommige stukken tussen de boerderijen waren erg lang en leeg. Normaal gesproken neem ik altijd voldoende mee en ben ik overal op voorbereid aangezien kinderen altijd honger hebben. Dit keer had ik dat niet gedaan, helaas was niet overal iets te eten. Ik heb als tip meegegeven om op deze lange tussenstukken eventueel een foodtruck neer te zetten, want je fietst en loopt en dat maakt hongerig. Er zijn veel mooie Zoetermeerse horecaondernemers die hun naam hier aan willen verbinden en de dag mag, wat ons betreft, best wel een uurtje langer duren of misschien wel van 12:00 tot 18:00 uur, dan kan je eindigen met een hapje eten en de billen laten rusten. Het was al met al een groot succes en volgend jaar gaan we gewoon weer een rondje fietsen!

Anna-Sofia: “Het was niet tof dat we een boerderij over moesten slaan alleen maar voor hamburgers die er niet eens waren”
Sepp: “Ik wil nog even springen op de trampoline!”
Zelfs na tien kilometer fietsen had hij nog energie over of juist gekregen? Wie zal het zeggen!


Groetjes van Dorien, Sepp en Anna-Sofia

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-