mont ventoux ms

Daniël (rechts) samen met Ellen (op bed) en Lorenz en Rosanna (links)


Op 2e Pinksterdag 2023 zal Daniël Westhoek met de racefiets de Mont Ventoux driemaal gaan beklimmen om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). De moeder van Daniël, Ellen, heeft al ruim 20 jaar de diagnose MS.


In die 20 jaar heeft Daniël zijn moeder achteruit zien gaan. Alles wat deze ziekte aantast, is onomkeerbaar. Valt de werking van bijvoorbeeld een arm uit, dan zal dit blijvend zijn. Onderzoek naar de oorzaak van MS is daarom van groot belang. Met meer onderzoek naar de ziekte vertraagd of misschien ooit zelfs helemaal worden uitgebannen.
Toen Daniël mei 2022 hoorde dat al een aantal jaar de ‘Reus van de Provence’, zoals de Mont Ventoux ook wel bekend staat, door mensen wordt beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS is Daniël gestart met trainen op de fiets. Op 29 mei 2023 zal Daniël de Mont Ventoux vanaf drie verschillende kanten beklimmen (Malaucène, Bedoin en Sault). In totaal zal er op die dag 137 km gereden worden en 4400 meter geklommen worden.

Naast dat Daniël de Mont Ventoux zal beklimmen op de fiets zullen zijn zwager Lorenz en schoonzus Rosanna op dezelfde dag de Mont Ventoux vanuit Bedoin te voet beklimmen. Met zijn drieën vormen zij team ‘De hoogte in voor Ellie’.
Kijk voor meer informatie of voor een donatie op: www.danielwesthoek.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-