weeralarm 5 meiHet KNMI geeft de weerwaarschuwing code geel af voor deze bevrijdingsdag. De organisatie van het bevrijdingsfeest houdt het weerbericht nauw in de gaten. Het festival zal vooralsnog starten om 14.00 uur met het Kinderprogramma. Rond die tijd worden windstoten tot 60 km per uur verwacht en is er grote kans op regen of hagelbuien met onweer.

Tussen 13.00 en 18.00 worden er onweersbuien met regen of hagel voorspeld door het KNMI. De kans is groot dat het buien zijn met veel neerslag. De organisatie van het Bevrijdingsfestival 2023 zegt hierover: "Wij houden alle weerberichten goed in de gaten en zien nu dat het in Zoetermeer vooral tussen 14.00 en 15.00 uur slecht weer kan worden. Voor nu kunnen we niets anders doen dan het monitoren. Het is te vroeg om nu al te zeggen of we iets moeten veranderen aan het programma. Zodra zo'n besluit wordt genomen, communiceren wij dat direct met de lokale media."

Op Buienradar.nl is te zien dat er al flinke wolken over onze stad drijven om 12.00 uur. Het is nu niet te zien of dat bewolking is of dat het ook gaat regenen. Wanneer je de middagactiviteiten bezoekt, is het meenemen van regenkleding aan te raden en online in de gaten te houden of het weer niet plots verslechterd. Op regen kun je je nog kleden, maar onweer kan gevaarlijk zijn!

 Voor het Avondfestival wordt geen slecht weer verwacht.

Ontsteken Vrijheidsvuur

Bezuijen vuur in WageningenBurgemeester Bezuijen heeft donderdagavond 4 mei bij Hotel de Wereld in Wageningen het Bevrijdingsvuur overhandigd aan lopers van ARV Ilion, die  dit vuur in estafette naar Zoetermeer zullen brengen. Volgens planning wordt het Bevrijdingsvuur rond 14.30 uur op de Markt binnen gebracht door de lopers en om 14.45 ontstoken op het podium bij het festival.

Gisteravond reikte ik bij Hotel de Wereld in Wageningen het Bevrijdingsvuur uit aan onze geweldige lopers van @ARVIlion. In estafette brengen zij het vuur naar Zoetermeer. Straks om 14.30 uur ontsteken we het Bevrijdingsvuur in Zoetermeer bij de start van ons Bevrijdingsfestival pic.twitter.com/ezURuEOy9R

— Burgemeester Michel Bezuijen (@MichelBezuijen) May 5, 2023Het Middagprogramma
14.00 uur Kidz DJ
14.45 uur Ontsteken Vrijheidsvuur
15.00 uur Samson en Marie
15.30 uur Kidz DJ
16.00 uur Drumtastic
16.30 uur Dansshows
17.00 uur CKC & partners Vrijheid Blijheid Band
17.30 uur Young Music Talent CKC & partners
17.45 uur DJ Nanjo

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-