'Gluren bij de Buren' wordt landelijk twee maal per jaar gehouden. In Zoetermeer is dit jaar alleen de wintereditie gehouden. Cultuurmakelaar Sven Ruggenberg hoort van de culturele partijen en bezoekers dat zij graag een zomereditie van dit evenement zouden willen en zoekt organisatoren voor dit evenement.

Landelijk wordt reclame gemaakt voor de zomereditie van 'Gluren bij de Buren' en veel gemeenten maken zich op voor muziek, zang en dans in de tuin op 2 juli. In Zoetermeer is er geen zomereditie, terwijl er genoeg vraag naar is, volgens cultuur makelaar Sven. Hij zegt hierover: "Ik word regelmatig benaderd door kunstenaars en culturele partijen met de vraag of er in onze stad een zomereditie kan komen. Ik zou graag zien dat dit gerealiseerd wordt. Als cultuurmakelaar breng ik mensen bij elkaar en ben geen organisator. Met het wegvallen van Netwerk Zoetermeer, hoop ik dat anderen de organisatie zouden willen oppakken."

 gluren bij de buren gitaar  gluren bij de buren gitaar en zangRond februari wordt er in Zoetermeer altijd de wintereditie van 'Gluren bij de Buren' gehouden. Mensen stellen dan hun woonkamer open voor publiek om te genieten van een optreden dat een half uur duurt. Bezoekers kunnen daarna door naar een ander adres. Zo maken zij een reis langs de lokale amateurkunst. Het kleinschalige is meteen ook de grote kracht van dit evenement. Bij de zomereditie wordt er gezongen, gemusiceerd en gedanst in de tuin en dat geeft weer een hele andere sfeer dan de huiskamer editie. 

Organisatoren gezocht

Sven zou graag in contact komen met mensen die een zomereditie willen organiseren en natuurlijk met mensen die dit verder willen ondersteunen. Hij brengt deze mensen graag bij elkaar om zo de lokale cultuur te stimuleren. 
Aanmelden of vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-