20230423 37949Zoetermeerse jongeren spelen ook dit jaar mee in de Theater na de Dam voorstelling in het Stadstheater. In de voorstelling 'Een goed antwoord' onderzoeken de jongeren wat de oorlog voor hen betekent en vertellen zij de verhalen van Zoetermeerders in oorlogstijd.


Theater na de Dam vindt het belangrijk dat de verhalen verteld blijven worden. Onder het initiatief van deze organisatie spelen er in heel Nederland rondom de Nationale Dodenherdenking meer dan honderd voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Het Stadstheater Zoetermeer doet dit jaar voor de tweede keer mee aan het jongerenproject. De eerste editie 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' was genomineerd voor de Zoetermeerse Kunst en Cultuurprijs 2022.

 20230423 37917  20230423 37922

 

20230423 37929De groep bestaat uit zo’n 15 Zoetermeerse jongeren, tussen de 12 en 18 jaar. Ze hebben zich opgegeven voor het theaterstuk vanuit verschillende redenen, interesse in geschiedenis, dol op theater, of gewoon ‘het leek me wel leuk’. De jongeren hebben in de voorbereiding op het stuk gesprekken gevoerd met Zoetermeerders die de oorlog nog hebben mee gemaakt. "Met je eigen opa of oma praat je daar toch niet zo makkelijk over, ik vond het heel bijzonder om met deze mensen te praten. Zij vertelden allemaal verhalen over wat zij hebben meegemaakt in de oorlogsjaren en dat zet mij wel weer aan het denken", aldus een van de spelers.

 

 De voorstelling ‘Een goed antwoord’ wordt twee keer gespeeld in het Stadstheater, op 4 mei om 21.00 uur en op 5 mei om 14.00 uur. Kaarten voor de voorstelling zijn €7,50 en zijn te bestellen via: https://stadstheater.nl/voorstelling/een-goed-antwoord/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-