Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Iftar. Samen.

iftar maaltijd copyNog maar kortgeleden zag ik op een Belgische zender een reportage gemaakt door een Nederlandse jongen met een zongebleekt kleurtje en twee Belgische jongens met Noord-Afrikaanse roots. Iedere jongen met zijn eigen specifieke religieuze achtergrond. Deze reportage werd gemaakt in Israël en belichtte de tegenstellingen met bijbehorend geweld tussen verschillende bevolkingsgroepen met evenzovele verschillende godsdiensten. Tegenstellingen die al eeuwen bestaan maar zo’n twintig jaar geleden pas in dat land hebben geleid tot geweld. Veroorzaakt door groepjes fanatiekelingen met ieder een eigen waarheid en een eigengemaakte oorzaak. Zo samengevat en geanalyseerd in die reportage door de nog jonge reportagemakers.
Ik moest direct denken aan het initiatief van de moslimgemeenschap in Zoetermeer om iedereen uit te nodigen om de ramadan in gezamenlijkheid af te sluiten met een (gratis) maaltijd. Samen, hoe mooi kan het zijn. Samen, samen kunnen we veel voorkomen. En ja, ik kan mij fanatiek op de lekkernijen storten en me verslikken in al dat heerlijks, maar om dan de schuld te geven aan de gastheer of -vrouw? Hoe dom kun je zijn.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-