start project eten en ontmoeten ingeborg ter laak 001

Wethouder Ingeborg ter Laak opent samen met Ben Hagenaar de eerste Eten en Ontmoeten

Wethouder Ingeborg ter Laak opende woensdag 5 april het nieuwe project Eten en Ontmoeten bij Wijkvereniging Rokkeveen. Voor een laag bedrag krijgen wijkbewoners een heerlijke maaltijd én veel gezelligheid en ontmoetingen.

 

Het project is gestart door Ben Hagenaar, voorzitter van de wijkvereniging en Guendalina van den Hoek, vrijwilliger en kok. Guendalina: ”Koken is mijn passie! Ik vind dat heerlijk om te doen. Ik heb het meeste geleerd van mijn Indische oma, die ook heerlijk kon koken. Ik was vaak bij haar in de keuken te vinden.” Veel kookprojecten van Guendalina konden in coronatijd niet doorgaan en zij was op zoek naar een nieuwe locatie toen ze in gesprek kwam met Ben Hagenaar. Als snel ontstond het plan om bij de wijkvereniging te gaan koken voor buurtbewoners.

 

Samen met voorzitter Ben Hagenaar opende wethouder Ter Laak de deur van het wijkcentrum voor de deelnemers aan het project. Ingeborg ter Laak bedankte alle initiatiefnemers hartelijk voor hun inzet voor dit project, waarna iedereen een heerlijk drie-gangen menu kreeg voorgeschoteld.

 

Drie-gangen menu

Guendalina: ”Deze eerste avond was volle bak, we hadden 67 gasten! Normaal is het maximum ongeveer 50 gasten, maar ik heb gewoon wat extra gekookt en iedereen kon aan tafel”. Het menu van het eerste ‘Eten en Ontmoeten’ diner bestond uit een voorgerecht met carpaccio, cordon bleu met witlof als hoofdgerecht en een heerlijke crème brûlee als nagerecht. “En er was ook nog fruit toe”, vertelt Guendalina, “en natuurlijk koffie en thee!”
Een heel menu, inclusief koffie en thee kost slechts €5,00. Dit is volgens Guendalina mogelijk dankzij creatief inkopen en om de aanbiedingen letten, met daarbij de hulp van vele sponsors en donaties. De ene week wordt Nederlands gekookt, maar om de week staan wereldgerechten op het menu, van macaroni tot indisch. “En als er een keer een verzoekje wordt gedaan om een lievelingsgerecht te maken willen we daar natuurlijk ook naar kijken”, vertelt Guendalina.

 

Oud en jong

Deelnemers zijn er van jong tot oud(er). Voor de officiële opening werden al een paar proefmomenten gedraaid, waarop senioren plaats namen aan de tafels, maar ook een moeder met twee jonge kinderen. Guendalina: ”De kinderen gingen na het eten aan de slag met een mooie kleurplaat en de oudere mensen die erbij waren vonden het helemaal prachtig. Het is gewoon geweldig om iedereen zo te zien genieten!”
Binnenkort komt er ook wat speelgoed zodat de kinderen na het eten lekker kunnen spelen.

 

Iets extra’s

De organisatie probeert ook vaak te zorgen voor iets extra's bij het etentje. Op de openingsavond gaf het koor ‘Encore’ een optreden en ook worden regelmatig netwerkpartners uitgenodigd om iets te vertellen over een onderwerp. Guendalina: ”Zo kan een huisarts of iemand van schuldhulpmaatje aanwezig zijn en kunnen mensen heel ongedwongen even een korte vraag stellen”.

 

Eten en ontmoeten

Eten en ontmoeten is er elke woensdagavond bij Wijkvereniging Rokkeveen, aan de Prismalaan 34. Het diner start om 17.30 uur en de bijdrage van deelnemers is €5,00 per persoon voor een drie-gangen menu inclusief koffie en thee. Aanmelden voor deelname kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dit kan tot de zondag vóór het diner, zodat Guendalina op tijd weet hoeveel gasten ze kan verwachten en boodschappen kan doen.

Foto: Guus Pauwels

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-