Wethouder Bouke Velzen Week van het geld Regenboogschool Zoetermeer 09 gekniptIn de Week van het Geld (27 t/m 31 maart) is de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer bij twee basisscholen langs gegaan om, met het thema ‘Bedwing de bling’, met kinderen in gesprek te gaan over geld en hun kennis erover te testen met sport- en spelactiviteiten.

Wethouder Bouke Velzen (armoedebeleid) bezocht basisschool De Regenboog in Meerzicht en ging tijdens hun les met de leerlingen in gesprek. Wethouder Velzen: “Naast dat de les voor de kinderen erg leuk is om te doen, is het ook erg waardevol. Door vroeg te beginnen met financiële educatie, krijgen ze een sterke basis mee die hen een goed besef van geld geeft.” Tijdens de lessen gaan de kinderen aan de slag met verschillende vragen over geld. Zo leren ze over verschillende valuta, hoe geld uitgegeven kan worden en de waarde van geld. Vervolgens wordt hun kennis getest door middel van een activiteit.

Jong geleerd, oud gedaan

Kinderen op jonge leeftijd laten nadenken over geld en ze financiële vaardigheden aanleren zorgt ervoor dat zij met rust in hun hoofd hun school kunnen afronden. Het zorgt voor meer veiligheid in de wijk, kinderen worden minder vatbaar om geronseld te worden voor criminele activiteiten en er worden nieuwe deuren voor ze geopend.

De week van het geld is een initiatief van platform Wijzer in Geldzaken. Het doel van het platform is kinderen en jongeren voor te bereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. 

De foto is gemaakt door fotograaf Patricia Munster.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-