EnergiecoachesZoetermeer is weer 15 nieuwe energiecoaches rijker. Afgelopen dinsdag heeft wethouder Velzen de nieuwe vrijwilligers gefeliciteerd met het behalen van hun diploma. De nieuwe energiecoaches kunnen direct aan de slag om inwoners van Zoetermeer te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning.

De vraag naar advies over het verduurzamen van de woning is namelijk groot. Steeds meer inwoners van Zoetermeer maken gebruik van de mogelijkheid om een energiescan aan te vragen, om uiteenlopende redenen. Rens Schipper, voorzitter van Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo): “Mensen willen bijvoorbeeld weten waar zij het beste kunnen beginnen en welke maatregelen zij als eerste moeten treffen. Ook zijn er mensen die al wat verder in het proces zitten en extra advies willen. Denk aan het wel of niet isoleren van spouwmuren, of advies bij de overstap naar een warmtepomp.”

We hebben iedereen nodig

De afgelopen tijd vroegen honderden inwoners van Zoetermeer zo’n verduurzamingsadvies op maat aan en er wordt keihard gewerkt om hen allemaal van passend advies te voorzien. Wethouder Bouke Velzen is daarom blij met de nieuwe aanwas: “Het is fantastisch dat mensen zich vrijwillig inzetten om energietransitie te versnellen. We hebben iedereen nodig om samen stappen te zetten. Door inzicht weet je hoe je je huis kan verduurzamen en dat brengt de energierekening omlaag.”

Inzetten expertise

Energiecoaches zijn vrijwilligers die zelf al bezig waren met verduurzaming en hun kennis hebben uitgebreid dankzij een training van DEZo. Daardoor kunnen zij hun expertise inzetten om buurtgenoten en andere inwoners van Zoetermeer te helpen om ook stappen te maken om te verduurzamen. Zij komen thuis langs voor advies of zijn bijvoorbeeld te vinden bij bijeenkomsten of inloopspreekuren energiebesparing in bijvoorbeeld het Stadhuis Forum.

Energiescan aanvragen

Wie zijn woning energiezuiniger wil maken, kan de gratis energiescan op maat aanvragen via www.energieloketzoetermeer.nl  bij ‘Gratis Energiescan’. Let op: wegens het grote aantal aanmeldingen kan het momenteel wat langer duren voordat er een energiecoach langs komt. Omdat het de verwachting is dat de vraag naar advies op maat ook de komende tijd groot blijft, volgt er in het najaar weer een training tot energiecoach. Wie interesse heeft in een training kan nu al mailen naar Peter van Oppen (DEZo), via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-