m158599 Rosie MaliziaDe Zoetermeerse zeilster Rosalin Kuiper heeft tijdens de The Ocean Race in de buurt van Kaap Hoorn een hersenschudding opgelopen. Rosalin viel uit haar bed toen de boot tijdens haar slaap door een hoge golf op het water klapte.


Rosalin zeilt mee met Team Malizia in The Ocean Race en vaart op dit moment rond Kaap Hoorn.
Rosalin stootte haar hoofd en liep een wond op boven haar wenkbrauw. De arts verbonden aan de zeilrace adviseerde het team per telefoon hoe zij de wond konden verbinden. Rosalin was niet buiten bewustzijn geweest, maar heeft wel een hersenschudding opgelopen door het ongeval. Zij blijft voorlopig aan boord en wordt door haar teamgenoten goed in de gaten gehouden.

Rusten aan boord van de zeilboot is een lastige opgave, want de weersomstandigheden zijn vrij ruw op het moment. Rosalin zelf grapte al: “Ik zie er nu uit als Piraat Rosie! De klappen van de boot voel ik wel in mijn hoofd, maar ik denk dat ik wel OK ben. Ik slaap veel en de jongens zorgen heel goed voor me.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-