Zoetermeers dictee Alfrink foto2Zaterdag 25 maart was het Alfrink College in Zoetermeer het toneel van de derde editie van het Groot Zoetermeers Dictee, georganiseerd door Lionsclub De Meerbloem en Soetermare Lionsclubs, die weer kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd dictee.

Het dictee, dat geschreven werd door Monique van Mourik, docent Nederlands op het Alfrink, werd voorgelezen door oud-burgemeester Aptroot en werd gemaakt door 74 Zoetermeerders, onder wie ook medewerkers en leerlingen van het Alfrink College.

Docenten van het Alfrink en leden van de Lionsclubs keken vervolgens het dictee na. Met een gemiddelde van bijna 33 fouten was het duidelijk een pittig dictee, maar de deelnemers hebben een prachtige middag gehad en met elkaar 10.000 euro opgehaald voor het goede doel, de Stichting Leergeld.

Winnaar van dit jaar was Dian van Gelder, die ook in 2020 het dictee won. Dian maakte slechts 10 fouten en werd op de voet gevolgd door Nikki Trapman van team Helena Technical Translations met 11 fouten en Martha Pelkman van team De Koraalridders met 12 fouten.

Dian won de Bos Van der Burg Bokaal en een sportpakket (personal training en groepslessen) van Scope. Winnend team was Helena Technical Translations. Zij wonnen een koetsrit van Stalhouderij Hanemaaijer.

Het dictee werd gehouden voor het goede doel, de Stichting Leergeld. Karel Lencke en Rina Koenders konden een prachtige cheque van 10.000 euro in ontvangst nemen. 5000 euro was door de deelnemers en sponsoren bijeengebracht en Lions Quest heeft dit bedrag verdubbeld.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-