Winnaars mboRijnland Skills Heroes kleiner

De winnaars van MBO Rijnland, Sandjana als tweede van rechts


Sandjana Jitan (22) won brons in de vakrichting facilitair dienstverlener. MboRijnland won in totaal vijf medailles bij de vakwedstrijden voor het mbo, Skills The Finals. In verschillende vakgebieden worden de wedstrijden gehouden, zoals de koksopleiding, schoonheidsspecialiste of Patissier.

De Zoetermeerse deed voor de tweede keer mee en had meer vertrouwen in haar kunnen dan vorig jaar. “Skills Heroes heeft me vorig jaar een enorme boost in mijn zelfvertrouwen gegeven. Toen eindigde ik op plek 6, nu op de 3e plaats, ongelooflijk.”
Met alle tekorten aan gekwalificeerde arbeidskrachten in sectoren als Techniek & ICT, het onderwijs, kinderopvang, horeca en de zorg vindt mboRijnland het belangrijk dat het belang van goed opgeleide vakmensen aandacht krijgt. Mbo'ers mogen trots zijn op hun skills en vakkennis en zijn hard nodig. Deze landelijke vakwedstrijden helpen om dit te onderstrepen.


Bezoek Koning

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander vereerde de finalisten vandaag met een bezoek. Hij sprak uitgebreid met studenten en docenten. Gisteren openden minister Robert Dijkgraaf en staatssecretaris Dennis Wiersma al de finaledagen van de mbo-vakwedstrijden. De finales werden in twee dagen gehouden in de RAI in Amsterdam.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-