videogame museum 3Het Nationaal Videogame Museum heeft naast het museum een interactieve ruimte gecreëerd waar jongeren samen kunnen komen om hun favoriete hobby uit te oefenen: gamen! Vanaf zaterdag 1 april is het Gamenest iedere zaterdag geopend.


De Playstation 5, Nintendo Switch, state of the art pc’s; er is van alles te vinden in het Gamenest. Het Nationaal Videogame Museum zorgt voor een plek waar jongeren hun vrienden live kunnen uitdagen met allerlei verschillende games én elkaar kunnen leren kennen. Want gamen verbindt als geen ander.


E-Sports als sociale ontmoetingsplek

E-sports is een afkorting voor ‘electronic sports’ waarbij computerspellen in competitievorm worden gespeeld. Maar je hoeft geen wedstrijdspeler te zijn. Er zijn in het Gamenest ook leuke evenementen die je bij kan wonen, je kan samen met anderen proberen die ene game uit te spelen of juist spelers te bekijken die beter zijn. Zeker na de coronatijd waar iedereen veel binnen heeft gezeten, geeft deze e-sportslocatie uitkomst om elkaar weer te vinden.
Benieuwd naar het Gamenest? Kom op zaterdag 1 april van 12:00 tot 17:00 uur gratis kijken én spelen. Vanaf 2 april zal een kleine vergoeding van 2 euro gevraagd worden bij binnenkomst. Het Gamenest zit een verdieping onder het museum en is via de benedenverdieping in de passage bereikbaar.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-