bord zoetermeer in canada

Zoetermeer heeft een plekje gekregen in Canada, in het Sign post forest bij Watson Lake. Hans Jacobi zorgde als trotse Zoetermeerder ervoor dat het plaatsnaambord aan een van de boomstammen werd bevestigd. Patrick van Domburg: “Met genoegen heb ik hiervoor een plaatsnaambord van onze stad beschikbaar gesteld. Ik vond het een leuk initiatief van de heer Jacobi om ons naambord aan woud der borden toe te voegen.”

Het Sign post forest is een woud van boomstammen waaraan inmiddels zo’n 75.000 plaatsnaamborden zijn bevestigd. Dit bijzondere ‘bordenbos’ ligt aan de Alaska highway (Yukon Territory). Het eerste bord ‘Danville’ werd door de Amerikaanse soldaat, Carl Lindley uit Danville (Illinois) bevestigd op een boomstam, omdat hij heimwee had naar zijn stad. Velen volgden zijn voorbeeld.

Alaska highway

Lindley was betrokken bij de aanleg van de 2.237 km lange Alaska highway. Deze verbindingsweg tussen de USA en Alaska werd in 1942 wegens een dreigende aanval vanuit Japan aangelegd door het Amerikaanse leger. Ruim 10.000 militairen, waaronder Carl Lindley, hebben binnen acht maanden dit project voltooid. Na het wegvallen van de dreiging vanuit Japan, viel ook de militaire betekenis weg van deze highway. In 1946 werd de weg op het Canadese grondgebied aan Canada overgedragen. In 1948 werd de weg opengesteld voor niet-militair vervoer en kon iedereen er gebruik van maken.

De Alaska highway start in Dawson Creek (British Columbia) en loopt door naar Delta Junction in Alaska waar de weg aansluit op het wegennet van Alaska.

In mei dit jaar kreeg de heer Jacobi het bord uitgereikt van wethouder van Domburg: www.zoetermeeractief.nl/zoetermeer-in-sign-post-forest

-advertenties-

-goede doel-