20130513 14139

Wethouder Patrick van Domburg overhandigt het bord aan Hans Jacobi

Het Sign Post Forest ligt aan de snelweg Alaska Highway, in Canada. Het bos is bezaaid met plaatsnaamborden van steden van over de hele wereld. Den Haag hangt er bijvoorbeeld ook al, maar Zoetermeer nog niet! Deze zomer zal ook het plaatsnaambord van Zoetermeer een plekje krijgen in het bos, Hans Jacobi en zijn vrouw zullen het bord in de zomer in het bos ophangen.

Het echtpaar Jacobi verkent al ruim 10 jaar de Verenigde Staten in de zomervakanties. Mevrouw Jacobi groeide op in Los Angeles en wilde graag terug naar de plekjes uit haar jeugd. Na deze eerste vakantie raakten zij beiden verslaafd aan het reizen in de VS en keren zij elk jaar terug. De heer Jacobi gaat het liefst naar plekjes waar je niet gauw komt, zo ontstond dit jaar het idee om de goudzoekersroute te volgen, vanaf Seattle reizen zij naar Canada in het spoor van de goudzoekers van weleer.

Hans Jacobi vertelt: “De Alaska Highway is in 1942 aangelegd, door 20.000 soldaten. In de Tweede Wereldoorlog ontstond namelijk de angst dat de Japanners via Alaska Amerika zouden kunnen bereiken. Een goede weg is dan cruciaal om een aanval af te slaan. Het verhaal gaat dat onder de soldaten die daar aan het werk waren er één was met heimwee naar huis. Hij spijkerde langs de weg een plaatsnaambord van zijn woonplaats aan een boom om zich meer thuis te voelen en al snel volgden er meer!”

Ondertussen is dat ene plaatsnaambord uitgegroeid tot een woud van wel 10.000 borden, maar Zoetermeer ontbreekt nog steeds! Wethouder Patrick van Domburg overhandigde het bord en vond het een erg leuk idee om een Zoetermeers bord in het bos te hangen: “het is leuk dat er op deze manier toch weer reclame wordt gemaakt voor onze mooie stad!”

-advertenties-

-goede doel-