4B9A4436 14B9A4460 1Bij De Nieuwe Driemanspolder, op de grens van Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, is woensdag 15 maart op Boomfeestdag het startsein gegeven voor de aanplant van een nieuw bos. Een groep kinderen van IJsvereniging Zoetermeer ging samen met wethouder Iedema aan de slag om de bomen te planten.

 

Ook wethouder Marcel Belt (Leidschendam-Voorburg) was aanwezig bij het planten van de bomen. Het natuurgebied De Nieuwe Driemanspolder is nu nog vrij kaal en leeg, maar zal over een aantal jaar een heerlijk recreatiegebied worden met veel verschillende natuur en waterpartijen. Pas geopend in 2020, is het gebied nog volop in ontwikkeling. “Deze gift maakt het mogelijk om dit prachtige gebied verder te bebossen”, zegt wethouder Marijke van der Meer (Openbare Ruimte). “De polder vangt bij extreme regenval het overtollige water uit de omgeving op. Dus het gebied is niet alleen een fijne plek om tot rust te komen, het draagt ook bij aan het waterbeheer in de regio”, legt wethouder Marijke van der Meer uit.

 De bomen zijn een geschenk van Unibail Rodamco Westfield (URW) en Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer.  De teller voor jonge aanplant stond aan het einde van de actie op ongeveer 200 stuks, maar in totaal zullen duizenden bomen geplant worden in dit gebied.

Bij IKC De Saffier in Rokkeveen werden op Boomfeestdag ook zes bomen geplant op het grasveld achter de school, zodat de kinderen in de toekomst tijdens hete zomers van de schaduw van deze bomen kunnen genieten.

Foto's: Fred Roland, Focus Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-