Foto Greenteamchallenge copyGreenteam organiseerde vrijdag 10 maart een challenge rondom slim watergebruik, in samenwerking met Dunea en Stichting DuurSamen Zoetermeer. Greenteam is een samenwerkingsverband van leerlingen en docenten van een aantal middelbare scholen in Zoetermeer.

Het Greenteam Zoetermeer bestaat uit het Alfrink College, het Erasmus College, het ONC en het Picasso Lyceum. Ook de basisscholen IKC de Triangel en IKC de Gaerde namen deel aan de challenge. De leerlingen van de Greenteams waren eerder in de week op bezoek bij deze basisscholen om ze te helpen bij het voorbereiden op de challenge. De leerlingen werden uitgedaagd na te denken, hoe slim om te gaan met water wanneer er overlast van is of wanneer er juist een tekort aan is. De leerlingen dachten op deze manier ook mee met punten van debat voor wat de waterschapsverkiezingen van 15 maart betreft.

De deelnemers presenteerden hun oplossingen in Club Entree aan de Boerhaavelaan aan een panel met daarin wethouder Velzen, klimaatburgemeester Suzanne Verboon en mede-Greenteam oprichter Charlotte Hijdra. Het panel was onder de indruk van de oplossingen en gaven complimenten mee aan de leerlingen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-