Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De politie als opvoeder?

politie uniform 7Wat mij opviel deze week was het Zoetermeerse nieuws over een vechtpartij tussen leerlingen op het Alfrink college. Het was nieuws in de marge en er is nog weinig naar buiten gebracht over oorzaak, toedracht, escalatie, enz. Maar wat mij opviel, is dat ouders verhaal zijn komen halen bij het personeel van de school en dat toen de politie erbij moest komen. Tja, de prinsjes en prinsesjes zijn een beschermd diersoort dus moet de school de juiste maatregelen treffen om het soort in stand te houden. Dat het groot brengen en opvoeden een taak is van de ouders wordt gemakshalve vergeten. Het is toch vooral de verantwoording van de ander. Blijkbaar is verantwoording afschuiven een reden om vooral niet het goede voorbeeld te geven aan het bedreigde soort. Dus even alle afschuivers mobiliseren en op bezoek bij een leerkracht van zoon of dochter en dan op een zodanige wijze tekeergaan dat de politie blijkbaar nodig is om de situatie onder controle te houden. Wat zou de school zijn zonder politie?

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-