Er zijn 101 ideeën ingediend voor opvulling van het ‘Gat in de markt’, het leegstaande en braakliggende terrein aan de Frankrijklaan/Engelandlaan en Markt 10. Hieruit heeft de gemeente twee voorstellen uitgewerkt waaruit mensen kunnen kiezen. Groen wordt het in ieder geval.

In beide voorstellen wordt het lege terrein van Markt 10 tijdelijk ingericht met natuurlijk groen en struiken en onderdelen die behoren tot de basisinrichting. Er komen boomstammen als afscheiding en een houten hek. Maar er valt nog heel wat te kiezen en van 10 t/m 19 maart 2023 kunt u gaan stemmen op het leukste idee. De haalbare ideeën zijn zichtbaar op de pagina van DoeMee. Hier kunt u ook het stemformulier vinden. Het idee met de meeste voorkeurstemmen wordt uiteindelijk uitgevoerd. Er is een bedrag van € 100.000 beschikbaar voor het uitvoeren van dit plan.

 gat markt idee 1

 

Voorstel 1 gaat uit van ‘actief verblijf en ontmoeten’. Dat houdt in dat hierin veel actieve elementen zijn verwerkt zoals het crossbaantje voor kleine kinderen, de klimwand en natuurspelen. Daarnaast is er veel ruimte vrijgelaten voor flexibel gebruik zoals sport en spel en buurtinitiatieven.

 gat markt idee 2

Voorstel 2 houdt het iets rustiger, hier vinden we onderdelen met een rustiger karakter zoals een wilde plantentuin, jeu de boules baan en een graffiti wand. Het terrein is kleiner ingericht met groen en er is minder ruimte voor sport- en spel of bewoners activiteiten die een open ruimte vragen.

-advertenties-

-goede doel-