20230307 37207De gemeente Zoetermeer is als eerste Nederlandse gemeente vriend geworden van de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Burgemeester en wethouders zetten zich hiermee actief in tegen vormen van zinloos geweld, zoals iemand slaan of schoppen, pesten, bedreigen, uitsluiten of discrimineren.

Burgemeester Michel Bezuijen plaatste dinsdag 7 maart samen met Bart Wisbrun (oprichter van de Stichting Tegen Zinloos Geweld) een tegel met een lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld, voor de ingang van het Stadhuis-Forum aan het Stadhuisplein. Hiermee is de vriendschap officieel afgetrapt.

 

 20230307 37187  20230307 37209

Scholen

Stichting tegen geweld 12De gemeente en de Stichting Tegen Zinloos Geweld bieden Zoetermeerse scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gastlessen aan waarin gepraat wordt over pesten en zinloos geweld. Kinderen worden tijdens deze lessen gestimuleerd om na te denken over oplossingen en het voorkomen van bijvoorbeeld pestgedrag. Ook bij scholen die zich inzetten tegen zinloos geweld kan de bekende tegel met het lieveheersbeestje worden geplaatst.

 

Stichting Tegen Zinloos Geweld

De Stichting Tegen Zinloos Geweld zet zich in voor een respectvolle samenleving, waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld. Om dit te bereiken worden er verschillende projecten georganiseerd, ter verbetering van een veilige leefomgeving waarin iedereen zich thuis voelt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-