Diplomas voor de deelnemertjes van de VoorleesExpress foto Stichting PiëzoHet voorleesseizoen van de VoorleesExpress is feestelijk afgesloten. Wethouder van onderwijs Marijke van der Meer reikte de voorleesdiploma’s met veel plezier uit aan de aanwezige kinderen in het bijzijn van hun voorlezer.

Marijke van der Meer vertelde: “De Nederlandse taal is voor kinderen keihard nodig om mee te kunnen doen op school, en later in de samenleving. Zelf lezen en voorgelezen worden helpen daarbij. We hopen dat als de VoorleesExpress na 20 weken stopt, de ouders doorgaan met voorlezen en hun kinderen blijven aanmoedigen om veel te lezen. Ik ben heel trots op al die vrijwilligers die hieraan bijdragen, want zij helpen om de kansen van de kinderen zo groot mogelijk te maken.”

Na afloop van de diploma-uitreiking werden de kinderen nog getrakteerd op leuke zang- en taalactiviteiten en was er een klein boekenmarktje.

De VoorleesExpress wordt in Zoetermeer uitgevoerd door Stichting Piëzo. Jaarlijks wordt er door vrijwilligers bij 100 gezinnen in Zoetermeer voorgelezen. Zij komen gedurende 20 weken bij het gezin over de vloer en verzorgen naast het voorlezen ook andere taalactiviteiten met en voor de kinderen.

Foto: Stichting Piëzo

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-