7 copyLeerlingen van het Picasso Lyceum hebben in de week voor de vakantie een bijzondere prestatie geleverd door een bruisende expositie te organiseren over kansengelijkheid in Zoetermeer. De leerlingen hebben intensief samengewerkt en onderzoek gedaan naar het thema vanuit verschillende perspectieven.

De thema’s waren namelijk Techniek, Cultuur, Gezondheid en Geld & Macht. Het resultaat was een drukbezochte expo die door de hele school te bewonderen was.

Veel belangstellenden

Een aantal leerlingen heeft als razende reporters rondgelopen om foto's en videoverslagen te maken van de verschillende activiteiten. Op de vrijdag was er een DJ in de centrale hal en was er een grote opkomst van ouders en andere belangstellenden.

5

WhatsApp Image 2023 02 24 at 17.49.34WhatsApp Image 2023 02 24 at 17.34.57 1

Grote opbrengst

8Er waren veel (spontane) acties van leerlingen om geld in te zamelen voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, waaronder een loterij en de verkoop van wafels waarbij de prijs was gebaseerd op het gemiddelde gezinsinkomen van de wijk waarin je woont. De opbrengst was maar liefst 1281 euro, wat een geweldige prestatie is.

Het onderwijsteam van het Picasso Lyceum is ontzettend trots op de leerlingen en kijkt tevreden terug op deze week. Het is geweldig om te zien dat de leerlingen zo betrokken zijn bij maatschappelijke vraagstukken en zich inzetten voor een betere wereld. Het is een mooi voorbeeld van hoe praktijkgericht en perspectiefgericht onderwijs kan zorgen voor een beleving en een andere manier van leren.

Foto met beker: enkele winnaars uit het huis Cultuur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-