KarsKars van den Boogaard is door de Judo Bond Nederland gepromoveerd tot zwarte band Jiu-Jitsu vanwege het behalen van de wereldtitel in de klasse -62 kg bij de junioren afgelopen november in Abu Dhabi. Door deze wereldtitel ontving hij tijdens het afgelopen Nederlands kampioenschap de zwarte band.

De nu 20-jarige Kars liep als zesjarige jongetje Budoschool Yotosama binnen, in de toenmalige afdeling Yotosama-Oosterheem. Al snel raakte hij in contact met het wedstrijdgebeuren tijdens de interne Judo Vaantjes wedstrijden van Yotosama. Door succes tijdens de club kampioenschappen werd Kars uitgenodigd voor de wedstrijdselectie waarna successen op externe judotoernooien volgden.

Naast de judowedstrijden begon Kars ook deel te nemen aan de Jiu-Jitsu toernooien en zeker niet zonder succes. Na het behalen van meerdere nationale titels bij de jeugd onder de 15 jaar werd Kars toegevoegd aan het nationale Jiu-Jitsu team. Internationaal succes bleef ook toen niet uit waarna, hij Nederland en natuurlijk ook Budoschool Yotosama, mocht vertegenwoordigen op Europese en wereldkampioenschappen. Na Europees brons en 2-maal wereld brons werd afgelopen november op superieure wijze de wereldtitel bemachtigd. 

Foto: Kars van den Boogaard

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-