adventure worldAdventure World Holding BV heeft begin februari beslag gelegd op de grond van Bleizo en eist een schadeclaim van 41 miljoen. Adventure World kwam in 2014 met plannen voor een groot pretpark bij Bleizo, in 2016 volgde een intentieovereenkomst met de gemeente.

Het braakliggende stuk bouwland tussen Zoetermeer en Lansingerland heeft nog geen echte bestemming gekregen. Er waren plannen voor een Factory Outlet Center op deze locatie, sportpark Transportium met een ijsbaan en Adventure World, maar deze werden nooit gerealiseerd.
Gemeenschappelijke Regeling Bleizo heeft in juni 2021 de intentieovereenkomst opgezegd, omdat zij niet verwachtten dat het project Adventure World voor 2024 zal kunnen worden gerealiseerd. Wethouder Weerwag informeert de Zoetermeerse gemeenteraad in een memo nu over de beslaglegging op de grond door Adventure World.


De gemeenten Zoetermeer en Lansingerland willen het bestemmingsplan van Bleizo, dat nu nog bedrijfsterrein is, omzetten naar een combinatie van wonen, werken en recreƫren. Dit moet worden goedgekeurd door de provincie, hierover zijn de gemeenten en de provincie nog in gesprek. Uiterlijk in september 2023 zal hierover uitsluitsel moeten komen. Maar het beslag dat nu is gelegd op de grond betekent dat er geen plannen kunnen worden uitgevoerd totdat de rechter hierover een beslissing heeft genomen.

Foto: Kaart plannen Adventure World

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-