onthulling pictogrammenbord speelboerderij het buitenbeest 22 2 2023 006Bij speelboerderij Het Buitenbeest in Meerzicht staat een pictogrammenbord dat kan helpen bij de communicatie. Wethouder Marijke van der Meer onthulde het bord woensdagmiddag 22 februari, met Leonieke Wiertz, die mee hielp het bord te ontwerpen.

 

onthulling pictogrammenbord speelboerderij het buitenbeest 22 2 2023 003   onthulling pictogrammenbord speelboerderij het buitenbeest 22 2 2023 018


Ook leerlingen van Kentalis waren bij de onthulling aanwezig, net als Koos Graniewksi en Erica Watersloot (vice voorzitter) van de Zoetermeerse toegankelijkheidsraad. Deze raad brengt advies uit aan de gemeente Zoetermeer over de toegankelijkheid van bepaalde objecten of openbare ruimtes, zodat ook blinden, slechtzienden, slechthorenden of doven zonder gevaar of problemen kunnen betreden.
Leonieke Wiertz is secretaris van stichting ISAAC-NF, een internationale gemeenschap voor ondersteunde communicatie. De stichting zet zich in voor communicatie voor mensen die niet goed kunnen praten. Stichting ISAAC-NF heeft dit bord speciaal ontworpen voor speeltuinen. Door dit bord kunnen meer kinderen en volwassen hier samen spelen.

 onthulling pictogrammenbord speelboerderij het buitenbeest 22 2 2023 025  onthulling pictogrammenbord speelboerderij het buitenbeest 22 2 2023 027


Op het pictogrammenbord staan pictogrammen. Dat zijn woorden in de vorm van symbolen. Kinderen of volwassenen die (Nederlands) kunnen spreken, wijzen een pictogram aan terwijl ze het woord uitspreken. Zo leert de ander wat het pictogram betekent. Het pictogram ondersteunt de gesproken taal. Dit helpt om elkaar beter te begrijpen. Het bord is een primeur in Zoetermeer.

Het pictogrammenbord staat tot de zomervakantie op proef bij de speelboerderij, na deze proefperiode wordt besloten of en waar het bord definitief geplaatst wordt.

Foto's: Guus Pauwels

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-