Tentoonstelling Wijken in WordingIn het pand van Oud Soetermeer aan de Dorpsstraat 132 is de tentoonstelling ‘Wijken in Wording’ te zien, tot eind februari. Oud Soetermeer en het Stadsarchief hebben 100 foto’s uitgezocht van 10 wijken. Van het Dorp tot en met Oosterheem.

Na circa 1950 werd het Dorp gebouwd. Vanaf 1966 verrezen de woonwijken Palenstein en Driemanspolder, gevolgd door Meerzicht, Buytenwegh-De Leyens en Seghwaert. Eerst lag de focus op hoogbouw, maar midden in de bouw van de wijk Meerzicht kantelde het inzicht en vanaf 1972 werd laagbouw en gestapelde laagbouw de norm. Dit is goed in Buytenwegh en Seghwaert te zien waar geen hoogbouw is te vinden.

Terwijl het Stadscentrum vorm kreeg, werd in de jaren (19)80 besloten om méér wijken dan de oorspronkelijk geplande te bouwen. Noordhove I en II, Rokkeveen en vanaf 2000 de wijk Oosterheem maakten de stad (bijna) vol.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-