geld euros munt en briefOp 13 februari 2023 gaat de aangepaste subsidieregeling voor amateurverenigingen en -stichtingen in. Met de subsidieregeling komen alle Zoetermeerse verenigingen en stichtingen in aanmerking voor een subsidie en/of gemeentegarantie wanneer zij een grote (duurzame) investering doen.


Zo’n investering is bijvoorbeeld de (ver)bouw van een clubhuis, het vervangen van verlichting door ledverlichting of de aankoop van nieuwe duurzame sport- en spelmaterialen of muziekinstrumenten. Een voorwaarde voor de subsidie is dat de vereniging of stichting geen winstoogmerk heeft en activiteiten uitvoert die aansluiten bij beleid van de gemeente.

Eerder subsidieerde de gemeente maximaal 25% van de investering, met een maximaal bedrag van € 75.000,-. De subsidieregeling is nu verruimd naar een maximum van € 100.000 (per 5 jaar). Voor investeringen die speciaal gedaan worden voor het verbeteren van toegankelijkheid en duurzaamheid geldt een maximaal subsidiepercentage van 33%.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-