Eva Burgers op het AlfrinkAfgelopen vrijdag was jeugdboekenschrijver Eva Burgers te gast op het Alfrink College. Zij opende de verhalenwedstrijd waar alle eerste klassen aan meedoen. Eva Burgers, bekend om haar jeugdthrillers, vertelde gepassioneerd over haar boeken en hoe zij begint met het schrijven van een nieuw verhaal.

Ieder jaar organiseert het Alfrink College een verhalenwedstrijd voor de eerste klas. In vijf lessen schrijven de leerlingen vanuit een thema een kort verhaal. Dit jaar is het thema van de wedstrijd ‘feest’. Bij de start van deze wedstrijd konden de leerlingen al hun vragen stellen aan Eva Burgers. Er kwamen veel leuke vragen voorbij, zoals: Hoe begint u een boek?, Heeft u nog tips voor jonge schrijvers?, Maakt u zelf weleens een schrijffoutje? Dat zorgde voor een levendige dialoog tussen de leerlingen en de schrijver.

Deze week beginnen de leerlingen met het schrijven van hun verhaal. Uit iedere klas wordt het beste verhaal gekozen door een onafhankelijke jury. Al deze winnende verhalen worden afgedrukt in een geïllustreerd boekje. Misschien zit daar wel een eerste publicatie van een toekomstige auteur bij? Tijdens de feestelijke prijsuitreiking wordt de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-