regenboogMinister Dennis Wiersma liep acht weken mee op basisschool De Regenboog in Meerzicht om zelf te zien en te ervaren wat ze hier voor leerlingen doen. Hij vond het een heel leerzame tijd. ‘Hoe het is om in het onderwijs te werken, weet je pas echt als je het zelf doet’.

Minister Wiersma liep mee op verschillende plekken in de school en met verschillende leraren. Zo begon hij op een groep met Oekraïense kinderen die Nederlands leren. Minister Wiersma reageert op twitter: “Heel knap dat je als leerkracht al zoveel kan bereiken in een half jaar”. Ook liep de minister mee bij een rekenles in groep 8 met juf Tamara en onderwijsassistent Janice tot het helpen bij de gymles van meester Jesper.


Bij groep 1 /2 van meester Tom zag hij dat ook daar de taalproblemen al groot zijn, de kleuters hebben veel moeite om elkaar te begrijpen. Door middel van spel en veel aandacht voor taal probeert de leerkracht de kinderen meer taalvaardigheid bij te brengen. Wiersma : “2 op de 3 kinderen komen uit een éénoudergezin en 89% heeft ouders met een laag inkomen. Dat is een grote uitdaging voor het lesgeven.”

 

Dinsdagavond 24 januari lichtte hij, samen met directeur Anna Vreugdenhil, de rede van zijn bezoek toe bij het tv programma Khalid en Sofie op NPO 1. De uitzending is hier terug te kijken: tvblik.nl/khalid-sophie/24-januari-2023

-advertenties-

-goede doel-