kookclubDe Onvergetelijke Kookclub, een initiatief van Alzheimer Nederland, start in februari ook in Zoetermeer. Bij de Kookclub gaan mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag met het bereiden en vervolgens samen eten van een heerlijk 3-gangen diner.

Wim van Weert haalde de Onvergetelijke Kookclub, die al in 19 steden in Nederland gehouden wordt, naar zijn woonplaats Zoetermeer. Wim: “Mijn vrouw Loek heeft sinds een paar jaar Alzheimer en ik zorg voor haar als mantelzorger. Via Alzheimer Nederland hoorden we van de Onvergetelijke Kookclub in Dordrecht, voor ons de dichtstbijzijnde, en daar zijn we naar toe gegaan. We vinden het allebei erg leuk. Mijn vrouw kan helpen met het koken en vind het erg gezellig en ik ben altijd erg blij om even te kunnen praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten en ook een partner met dementie hebben.”

De Onvergetelijke Kookclub Zoetermeer heeft zijn thuisbasis gevonden bij Stichting Eigen Wij, waar gekookt kan worden in de voormalige boerderij aan de Voorweg. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op donderdagavond 9 februari, en dan vervolgens elke tweede donderdag van de maand. Voor €7,50 per persoon kan je meedoen, maar aanmelden is wel altijd per koppel: iemand met dementie en een naaste. Dit kan een partner zijn, maar mag ook een kleinkind of vriend zijn. Er wordt in koppels gekookt, zo is er altijd iemand in de buurt om te helpen.

Een kok van Resto Van Harte verzorgt het menu en de inkoop van ingrediënten. Voor de vrijwilligers die de Kookclub gaan ondersteunen werd afgelopen donderdag een eerste bijeenkomst gehouden met veel uitleg over dementie en hoe daarmee om te gaan.

Wim van Weert: “Ik ben heel blij dat we met steun van de gemeente de Onvergetelijke Kookclub ook in Zoetermeer kunnen starten! Als je partner dementie krijgt, raak je heel veel kwijt. Dan is het heerlijk om samen weer een avond plezier te hebben. En onder de mantelzorgers onderling is er heel veel herkenning. Je weet gewoon wat iemand meemaakt en dat maakt contact leggen heel makkelijk.”

Aanmelden voor de Onvergetelijke Kookclub Zoetermeer kan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-