plaatsing noodbrugplaatsing noodbrug2Na het weghalen van een deel van de Mandelabrug is rond 17 uur ook de noodbrug geplaatst. De hele dag is er met een grote ploeg technici en constructeurs gewerkt aan het herstel van de brug.

Het weg gehaalde stuk van de Mandelabrug ligt nu naast de A12, aan de kant van Driemanspolder. Het brugdeel kan daar uit elkaar gehaald worden, waarna de stukken weggevoerd en opgeslagen zullen worden. Het brugdeel weegt 800 ton, de grond waar het nu ligt, is dan ook van tevoren verstevigd.


plaatsing noodbrug3De noodbrug komt te liggen op de pilaren, deze zijn stevig genoeg om dit gewicht te kunnen dragen. Het brugdeel dat weg gehaald is, steunde niet op de pilaren zelf, maar op uitsteeksels -nokken- van de pilaren. Deze nokken vertoonden scheurtjes en waren niet betrouwbaar meer. Het deel van de brug over de A12 is nu weg gehaald, de andere delen krijgen een ondersteuningsconstructie, waardoor de brug naar verwachting half januari weer te gebruiken is.

In de Mandelabrug ontstond na het weghalen van het brugdeel over de A12 een groot gat, door het plaatsen van de noodbrug wordt het gat overbrugt. 

Foto's: gemeente Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-