Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Jammer, het is weer voorbij.

kerstboom afgedanktJe moet goed opletten, maar de goede observator ziet dat kerstdagen voorbij zijn. Engelengeduld gaat weer over in werkstress. Hoewel… En verder, de online inschrijvingen voor de Fitness laten de eerste groeicijfers al zien. De afgetuigde kerstbomen zijn al neergesmeten net voor de naderende wielen van de rolstoelbezitter. De piek komt nog. Je ziet hier en daar nog wel iemand zijn licht opsteken, maar dat wordt toch ook langzaam minder. De eerste paashaas is al gesignaleerd. Neen, die van vorige week was geen paashaas, maar wel het haasje en is afgelopen zondagavond gemarineerd opgeschrokt. Evenals het feestvarken. In hapklare ham met vetrand zo van het gourmetstel. De en masse gehakkelde kippen die de vele magen zijn binnen gerollaad hebben postuum al laten zien dat het nageslacht, het paaskuiken, klaarstaat in de hakblokken. Ik kan niet wachten.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-