A5MAIN FLYER ZML copy copyRuR Events organiseert in 2023  een nieuw avondvullend muziekevenement, ‘Zoetermeer Live!’ in het Silverdome. Tijdens deze avond staan er twee dingen centraal: Live muziek gespeeld door een liveband, die bekende artiesten ontvangt en begeleidt en een donatie aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

Zoetermeer Live!

Het live muziekfestijn gaat plaatsvinden op 22 april 2023. RuR events wil met Zoetermeer Live! een feest creëren waarbij je kunt genieten van de veelzijdigheid van de Liveband die de hele avond op het podium staat en de optredende artiesten ontvangt. De Line-up is inmiddels bekend, de artiesten zijn: Charly Luske, OG3NE, Jeroen van der Boom, Berget Lewis, Xander de Buisonjé en het muzikale duo Benr. RuR events hoopt met Zoetermeer Live! een jaarlijks terugkerend muziek event neer te zetten in het Silverdome waar ze duizenden bezoekers welkom willen heten. Naast het neerzetten van een prachtige avond wil RuR events ook een donatie doen aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

Verjaardag groots vieren

Ruud Rienties van RuR Events: ”Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik vanaf mijn vijftigste verjaardag deze jaarlijks groots wil vieren. Daarbij wil ik jaarlijks een donatie doen aan het Prinses Beatrix Spierfonds om meer onderzoek naar mijn variant van spierziekte mogelijk te maken. Vanuit die gedachte is Zoetermeer Live ontstaan.” Voor deze 1ste editie van Zoetermeer Live is het streven om 10.000,- te doneren aan het spierfonds.

Myotone Dystrofie

De 49-jarige Ruud is geen onbekende in de evenementenwereld. Hij organiseerde jaren geleden al het succesvolle6E924122 A4DA 439C 84BC 0031F886D0F9 Hitz voor Kids. In 2004  kreeg hij de definitieve diagnose myotone dystrofie. Myotone dystrofie is een spierziekte waar geen medicatie of behandeling voor is. In Nederland zijn er ongeveer tweeduizend mensen met deze ziekte. Een typerend kenmerk van deze erfelijke spierziekte is de vertraging in het aanspannen en ontspannen van de spieren. Bij iemand met myotone dystrofie wordt door een fout in het erfelijk materiaal een schadelijk molecuul geproduceerd. Dit molecuul beschadigt de spiercellen waardoor ze afsterven. Kinderen hebben 50% kans om de ziekte te krijgen als een van de ouders is aangedaan. Opvallend bij myotone dystrofie is dat de ziekte elke generatie eerder begint en ernstiger verloopt. Ruud was genoodzaakt zijn bedrijf te stoppen en kwam thuis te zitten.

Ervaring delen

LINE UP FOTOS RUR copy copy copy“Ik kan niet stilzitten en in mijn hoofd bleven ideeën komen voor nieuwe evenementen. Ik heb een stichting opgezet, waar ik jongeren de kans wil geven hun talent te ontwikkelen, mijn opgebouwde ervaringen wil delen en aan ze door wil geven. Nieuwe evenementen wil neerzetten en geld wil doneren aan het Spierfonds om meer onderzoek mogelijk te maken”, vertelt Ruud. Sinds 4 jaar organiseert hij de Drive-in bioscoop en vorig jaar een geslaagde 1ste editie van het Sweetlake Festival voor jongeren op de markt.

Tickets voor Zoetermeer Live! zijn nu te koop met een pre-sale ticket aanbieding van 1+1 gratis via: Www.zoetermeerlive.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-