Zwembad ondertekening
De gemeente en buitenruimtespecialist Van Doorn hebben samen het startsein gegeven voor de inrichting van het buitenterrein van het zwembad in het Van Tuyllpark. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2023. Inmiddels loopt de bouw van het zwembad vertraging opgelopen, het is nog niet duidelijk hoeveel langer dit zal duren.


Wethouder Weerwag (Sport): “Zoetermeerders kijken al jaren uit naar een nieuw zwembad. Er wordt hard doorgebouwd en nu kunnen we ook aan de slag met het buitenterrein. In het ontwerp is veel ruimte voor groen. Verder komt er op het terrein een grote ligweide, een beachsportveld en spraypark voor kinderen dat rolstoeltoegankelijk is.”


Van Doorn uit Geldermalsen gaat het ontwerp van de gemeente uitvoeren: Robert van Doorn (Commercieel Directeur): “Wij voeren uiteenlopende werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers. We zijn dan ook erg blij met deze opdracht. Ieder terrein, groot of klein, biedt kansen voor verduurzaming. Wij zien het als onze taak om met ons werk een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige leefomgeving.”

 Zwembad ondertekening 2  Zwembad rondleiding


Stand van zaken

Door een combinatie van wereldwijde handelsconflicten, schaarste aan grondstoffen, langere levertijden, de coronapandemie en de oorlogssituatie in Oekraïne stijgen de bouwkosten van het nieuwe zwembad en zal de oplevering vertraagd worden. De gemeente en de bouwer van het zwembad zijn met elkaar in gesprek hoe zij dit het beste kunnen opvangen.

De oplevering van het zwembad stond gepland voor zomer 2023. Het is niet duidelijk of deze datum gehaald kan worden.

-advertenties-

-goede doel-