Burgemeester Bezuijen reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Marja Mesters Mesters 17Burgemeester Michel Bezuijen reikte donderdagavond 15 december een Koninklijke onderscheiding uit aan Marja Mesters. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontving Marja voor haar inzet gedurende vele jaren voor de Zoetermeerse Luisterlijn en Delft Voor Elkaar.

Burgemeester Bezuijen verraste Marja Mesters met de haar Koninklijke onderscheiding: “Eén ding staat vast: U heeft niet voor de gemakkelijkste vormen van vrijwilligerswerk gekozen. U maakt graag én met alle plezier tijd vrij voor anderen. Velen hebben al op u kunnen rekenen, velen bent u al van dienst geweest. Van u wordt gezegd, dat dit werk u op het lijf is geschreven. U heeft een hart van goud.”

Zoetermeerse Luisterlijn

Marja is al 25 jaar als vrijwilligster actief bij de Zoetermeerse afdeling van de Luisterlijn. In december 1997 begon zij met dit vrijwilligerswerk en nog altijd zet zij zich met veel enthousiasme in voor de telefoon- en chatdiensten. Ze stak ook haar helpende hand toe bij de promotie van de Luisterlijn, het geven van voorlichting, boodschappen doen en de verhuizing naar het nieuwe onderkomen.

Huisbezoeken Delft Voor Elkaar!

Van 1999 tot 2020 legde Marja als vrijwilligster twee keer per week huisbezoeken af bij 70-plussers. Dit is een initiatief van DIVA Delft, dat sinds 2015 onderdeel is van Delft Voor Elkaar!. Tijdens de huisbezoeken ging ze in gesprek over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De veiligheid in en rondom huis was ook vaak onderdeel van gesprek, om valpartijen en andere ongelukken in huis zo veel mogelijk te voorkomen. Ook onderwerpen als (verborgen) armoede en eenzaamheid werden tijdens de huisbezoeken besproken.

Fotograaf: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-