haga ziekenhuisDe fusie tussen het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis is nu definitief, vanaf 1 januari 2023 gaan zij samen verder onder de naam HagaZiekenhuis. Met deze fusie komt er een eind aan de jarenlange onzekerheid rond de toekomst van het Zoetermeerse ziekenhuis.

De locatie in Zoetermeer zal HagaZiekenhuis Zoetermeer heten. Daarnaast komt er binnen enkele jaren een nieuw, modern ziekenhuisgebouw in Zoetermeer. Het laatste akkoord, na de zorgverzekeraars, de banken en het Waarborgfonds Zorg, moest nog komen van de interne adviesgremia van de ziekenhuizen en de daaraan
verbonden stichtingen.
Al vanaf 1 januari 2023 gaan de beide ziekenhuizen werken als één organisatie. De juridische fusie zal nog even wat langer de tijd nodig hebben, afronding hiervan wordt verwacht op 1 maart 2023. Dan wordt ook de naamswijziging doorgevoerd. De organisatie en naam mag dan veranderen, de rechten en plichten van de arbeidsovereenkomsten veranderen niet, alle medewerkers kunnen gewoon in dienst blijven.

Ad interim directievoorzitter Pier Eringa stopt per 1 januari 2023. Daarna is Norbert Hoefsmit, de voorzitter van de raad van bestuur.


Geen verandering voor patiënten op korte termijn

Op korte termijn verandert er nog weinig voor patiënten. Zij kunnen terecht in het ziekenhuis van hun keuze. Wel kan het zijn dat patiënten in een behandeltraject voor een operatie of ingreep naar de andere locatie gaan. Maar dat gebeurt nu ook al. Voor de nazorg gaan ze weer naar hun ‘eigen’ ziekenhuis.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-